Succesverhaal

Betrokken en gemotiveerd aan de slag bij Sensus

Het VAPRO Detacheringscertificaat in de praktijk

Voor de productie van innovatieve voedselingrediënten heeft productiemanager Berko Bruintjes een sterke flexibele formatie nodig. De poeders die Sensus produceert, vragen veel zorg en aandacht in het hele proces. Dat kan alleen met écht betrokken operators. Of je die binding krijgt met flexkrachten? Damir Hodzic is het bewijs van wel. Door de aanpak met het Vapro Detacheringscertificaat leertraject viel de puzzel voor Sensus precies in elkaar.

Werken met steeds wisselende mensen binnen je ploegen is een heel gepuzzel voor een productiemanager, weet Berko. Je kunt niet zonder die flexibele formatie, maar soms wil je wel meer dan alleen handjes. Mensen met kennis van zaken, met potentie om door te groeien naar een vaste plek. Dat zijn de vakmensen in spé die vanuit een goede theoretische basis direct al meer betrokken zijn. Door hun interesse in het proces merk je dat hun inzet een stuk hoger ligt. Om deze ideale kandidaat boven water te krijgen werkt Sensus bij voorkeur met een proefperiode waarin de kandidaat tegelijkertijd zichzelf kan ontwikkelen. En dat zonder de investeringsrisico’s van opleidingskosten en vaste contracten.

Hoe richt je deze vorm van pool-management praktisch in? Na de uitleg over het Vapro Detacheringscertificaat (VDC) viel voor Berko de puzzel in elkaar. Dit is precies wat Sensus nodig heeft. En voor Damir gold hetzelfde. Ook voor hem biedt het VDC de opening naar die gewilde droombaan binnen de industrie. Zonder een relevante opleiding op zak was de kans op werk namelijk erg klein.

Via een vacaturesite ontdekt Damir het VDC en dan gaat het snel. Binnen twee weken een intake- gesprek en niet veel later direct aan de slag bij Sensus. Ook daar gaat het snel verder. Het leren is leuk en vanuit de theorie pikt Damir de werkzaamheden aan de lijn al binnen twee maanden zelfstandig op.

Berko en Damir zijn allebei positief verrast over de gang van zaken. De betrokkenheid van Damir was voor Berko direct merkbaar. Al in het eerste gesprek bleek hij zeer gemotiveerd en ook op de werkvloer is dat terug te zien. Bijvoorbeeld in zijn blik op de langere termijn, zijn leergierigheid en de ambitie om te blijven ontwikkelen en groeien.

Damir geniet er vooral van dat hij zo snel aan de slag kon bij Sensus en dat hij nu veel sterker in zijn schoenen staat op de arbeidsmarkt. Het VDC heeft daarin een flinke boost gegeven.
Vapro Detachering gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close