Succesverhaal

Hoe Denka mensen vond die écht willen werken

Het VAPRO Detacheringscertificaat in de praktijk

De productie van biociden, gewasbeschermingsmiddelen en diergeneesmiddelen bij Denka in Barneveld draait op volle toeren. Het gaat zo goed dat er mensen bij moeten. Soms betekent dat tijdelijk extra handen aan de productielijn, maar productiemanager Johan Brouwer zoekt iemand met meer potentie. Iemand met ambitie en de wil om te werken. Echt werken. Dus niet te beroerd om naast een uitdagende functie als operator, ook zelf de handen vies te maken. Rond datzelfde moment leest Salih Bouchagratan een vacature op internet voor het leertraject Vapro Detacheringscertificaat.

Handjes zijn er volgens Johan genoeg. Eén berichtje naar HR en de uitzendkrachten staan de volgende dag al klaar. Heel anders is dat als het gaat om het vinden van echt goede mensen met potentie voor een vaste aanstelling. Mensen die bovengemiddeld gemotiveerd zijn. Die echt willen werken, ook als dat lijnwerk inhoudt. En dat is nu net wat er bij Denka nodig is. Iemand die flexibel is, zich thuis voelt in ploegendiensten, breed inzetbaar is aan verschillende lijnen om die te bedienen, af of om te stellen en tegelijk bereid is om soms ook zelf de handen vies te maken.

Deze vraag voor een potentiële vakman of vakvrouw komt bij Vapro Detachering terecht, die op dat moment van start gaan met een baanbrekend detacheringsmodel voor startende productiemedewerkers met ambitie. In het leertraject Vapro Detacheringscertificaat (VDC) worden deelnemers theoretisch klaargestoomd om direct als operator niveau B aan de slag te kunnen.

Eén van die VDC-deelnemers is Salih. Tot voor kort werkzaam als servicemonteur, maar gedreven om in de voetsporen van zijn vader te treden als operator in een productie-omgeving. Eerdere pogingen om als operator aan de slag te gaan mislukten vanwege een gebrek aan relevante werkervaring. Nu kon Salih vrijwel direct aan de slag in zijn droombaan als operator. Het was wel weer even inkomen om te leren leren. Met – of juist door – de uitleg van andere operators en dankzij de praktische tips tijdens de lessen op zaterdag, pik je de theorie en de praktijk heel snel op.

Johan is erg blij met Salih en Salih met Johan. Dat is wat er gebeurt als je maar wilt. Als je initiatief neemt en gedrevenheid toont. Door deel te nemen aan het VDC-traject bewees Salih te beschikken over een flinke dosis motivatie. En door een VDC-er de werkvloer op te brengen, koos Johan een vakman in spé die écht wil werken.
Vapro Detachering gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close